x

Wat zoek je precies?

Geslaagde reis naar Olonzac

Verwachtingsvol stappen alle TJHO-ers op 21 juli in de bus. Ze hebben er zin in en verheugen zich op de Franse zon, muziek maken en gezellig samenzijn. De reis verloopt voorspoedig en met buschauffeur Werner heeft iedereen direct een klik. 

Eenmaal in Frankrijk wordt de vrachtwagen met de enorme hoeveelheid benodigde spullen uitgepakt. En daarmee wordt de sporthal in mum van tijd omgetoverd tot een repetitieruimte, eetzaal en keuken. Er is duidelijk ervaring met de handigste, efficiëntste wijze waarop dit alles in gereedheid wordt gebracht. De tentjes worden door iedereen zelf naast de sporthal opgezet. En zodra dat klaar is kan ‘s avonds al de eerste repetitie plaatsvinden. 

Concerten

Het eerste concert wordt gegeven op zondagavond in het stadspark van Olonzac. Het is een bijzonder concert met een herdenking voor Robert Lacube. Want sinds TJHO in 1994 tweejaarlijks te gast is in Olonzac, regelde hij veel. We vinden het verdrietig dat hij is overleden en zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor TJHO heeft gedaan. 

Het volgende concert is in Homps. Daar is de sfeer gemoedelijk aan het water; er wordt meegezongen en zelfs gedanst. Het laatste nummer wordt vlák voor het losbarsten van de onweersbui gespeeld, maar met de hulp van alle orkestleden komen de instrumenten weer droog bij de sporthal. Eenmaal bij de sporthal is er genoeg te doen, want de hoeveelheid water die valt kunnen een aantal tentjes niet aan. Uiteindelijk slaapt (bijna) iedereen een nachtje in de sporthal. Gelukkig kan dat prima en schijnt de volgende dag weer volop de zon, waardoor alles snel droogt.

Het laatste concert wordt gegeven in La Liviniere. Eerst dineren de orkestleden met de burgemeester en daarna geven ze wederom een prachtig concert in de avondzon.

TJHOrrible

Naast de concerten en gezellige avonden wordt er natuurlijk volop gerepeteerd voor de muziektheaterproductie TJHOrrible. Dirigent Kimmy Reef en regisseur Jos Brummelhuis combineren hun expertises en geven de jeugdleden veel ruimte voor initiatief. Zo krijgt de muziektheaterproductie, met eigen inbreng van de TJHO-ers, steeds meer vorm. 

En ondertussen wordt er ook een professioneel podium gebouwd, worden decorstukken vernuftig geconstrueerd en bouwhekken voorzien van schilderdoek omgetoverd tot ware schilderijen. En dat allemaal nog steeds in dezelfde sporthal in het kleine plaatsje Olonzac in Zuid-Frankrijk. 

In de tweede week van de reis worden de ogen van de meeste orkestleden wel wat kleiner, maar het plezier niet minder. De groep trekt steeds meer naar elkaar toe en bereiden zich samen voor op de première. De try-out spelen ze voor alle ouders die in de omgeving vakantie vieren. En op 2 augustus is het zover, dan voeren ze de kersverse voorstelling op voor alle mensen uit Olonzac en omstreken.

Het is een prachtige muziektheaterproductie geworden die wordt beloond met een daverend applaus van het publiek. En de ontlading naderhand onder de orkestleden is ook voelbaar. Iedereen is trots dat ze dit samen hebben neergezet. En terecht!

De voorstelling TJHOrrible is op zaterdag 30 september om 20.00 uur en zondag 1 oktober om 14.30 uur te zien in de Schouwburg van Hengelo. Bestel je kaartjes hier: www.schouwburghengelo.nl