x

Wat zoek je precies?

Hengelose Maestro ‘een feestje’

De eerste Hengelose Maestro, op 10 juni georganiseerd door de Mixed Lions Hengelo in samenwerking met muziekvereniging Armonia, is een waar feestje geworden. Met een winnaar bij de Maestro’s in de persoon van Jan van Halst en een ongelooflijke opbrengt van 31.800 euro.

Alle zeven Hengelose Maestro’s (Martine Fabels, Judith Hartman, Brigiet Schoemaker, Melvin de Boer, Sander Schelberg, Jeffrey Schalburg en Jan van Halst) hebben het enorm goed gedaan. Dirigent Kimmy Reef heeft hen met veel liefde en geduld gecoacht, het geen z’n vruchten heeft afgeleverd. Het was voor de orkestleden van het Armonia orkest bijzonder om te zien hoe de Maestro’s groeiden onder haar begeleiding. Waar bij de eerste repetitie met het orkest de spanning bij alle Maestro’s zichtbaar was, en enkele maestro’s bijna spijt hadden van hun toezegging, hadden de Maestro’s er op de avond in de schouwburg Hengelo allemaal duidelijk zin in. Zonder uitzondering hebben ze zich er voor meer dan honderd procent ingezet, hetgeen er helemaal uit kwam. Eigenlijk dus zeven winnaars, maar iemand moest de zilveren baton in ontvangst nemen. Voor de jury, bestaande uit Egbert van Groningen, Carl Wittrock en Ardjoena Soerjadi, was het geen gemakkelijke klus. De prestaties lagen dicht bij elkaar en er werd ‘op details beslist’. Uiteindelijk viel hun keuze op Jan van Halst vanwege zijn constante slag en het in zijn enthousiasme meenemen van het orkest.

Presentator Bert Eeftink presenteerde de avond met veel enthousiasme en humor. Ook leidde hij de veiling van de veilingitems die de Maestro’s hadden meegebracht. Dit leverde nog eens een fantastisch bedrag op. Naast de kaartverkoop en donaties. Met subsidies van verschillende instanties was de huur van de Schouwburg Hengelo al bekostigd, dus waren alle donaties voor het goede doel ‘Een jaar lang muziek voor het Hengelose kind’. Al met al leverde deze benefiet avond een opbrengst van 31.800 euro op. Dit bedrag gaat gebruikt worden om volgend schooljaar Hengelose kinderen een jaar lang gratis kennis te laten maken met het bespelen van een muziekinstrument. Dit wordt verzorgd door muziekvereniging Armonia in samenwerking met Oyfo. Dit project kost zo’n 500 euro per kind, dus dat betekent dat rond de 63 kinderen hiervoor in aanmerking kunnen komen. Zie voor verdere informatie hierover en aanmelding de actiepagina op deze website.

Foto’s Wouter Borre (Tubantia)

Foto’s Eric Brinkhorst