x

Wat zoek je precies?

Muziektheaterproductie TJHOrrible een succes.

Op 30 september en 1 oktober 2023 heeft het TJHO de muziektheaterproductie TJHOrrible uitgevoerd in de grote zaal van de Schouwburg Hengelo. Onder leiding van regisseur Jos Brummelhuis en dirigente Kimmy Reef. De productie, van decor tot toneel, en van verhaal tot muziek,  werd grotendeels gemaakt en gerepeteerd tijdens de twee weken durende orkestreis van het TJHO in het Zuid-Franse Olonzac. De try-out van TJHOrrible vond daar in Frankrijk plaats aan het eind van de reis op 2 augustus. In aanloop naar de voorstellingen in de Schouwburg in Hengelo werden na de zomervakantie, tijdens de TJHO repetities,  de puntjes op de i gezet. 

De muziektheaterproductie TJHOrrible gaat over vier jongeren die, net als hun klasgenoten, een projectopdracht van hun geschiedenisleraar krijgen. Ze gaan fanatiek aan de slag. Ze moeten in het verre verleden van hun familie duiken en hun herkomst onderzoeken. De vier hoofdrolspelers ontdekken dat de geschiedenisleraar bijzondere gaven heeft en over een magisch ‘tijdreis’boek beschikt dat hen kan helpen bij de opdracht. Ieder van hen gaat in het boek in de tijd terug op zoek naar de oorsprong van een erfstuk van zijn of haar familie. In die tijdreis naar hun familiegeschiedenis ontdekken ze soms meer dan hun lief is … 

De voorstellingen werden goed bezocht en enthousiast ontvangen. Het publiek was onder de indruk van de wisselingen in het decor. De stoelen die telkens in verschillende combinaties een andere functie in het decor kregen . De door de TJHO-leden zelf geschilderde decordoeken.  Maar vooral ook van het enorme boek TJHOrrible met daadwerkelijk draaiende pagina’s als decor. Het orkest speelde aan één stuk door 75 minuten lang verschillende stukken muziek, samengesteld door- en onder leiding van dirigente Kimmy Reef. Dat was hard werken voor het orkest maar kwam goed uit de verf. Vele muzikanten hadden bovendien ook een rol in het toneel waardoor het orkest regelmatig van samenstelling wisselde. 

Terugkijkend kunnen we spreken van weer een geslaagde muziektheaterproductie.