x

Wat zoek je precies?

Over Armonia

Armonia is een eigentijdse en eigenwijze muziekvereniging. Samen maken we met plezier muziek. Armonia biedt, met maar liefst vijf orkesten en een ensemble, muzikale uitdaging voor iedereen. Van jong tot oud, van piccolospeler tot slagwerker, van beginner tot (bijna) profmuzikant: voor iedereen is er plek.De orkesten kennen allen hun eigen dynamiek: eigen repetities, concerten, repetitieweekenden en orkestreizen. Maar óók treden alle orkesten regelmatig gezamenlijk op. Voor de repetities en andere activiteiten heeft Armonia de beschikking over haar eigen verenigingsgebouw: ‘De Klankkast’. Armonia heeft een rijke historie sinds 1896. En nog altijd wordt er door ruim 200 leden met passie en plezier aan de muzikale weg getimmerd. Scroll verder voor meer informatie.

Historie

Al in het najaar van 1896 volgde het eerste optreden bij de aflevering van de 1000e stoommachine. Tot 1972 trad Armonia op als “Orkest der machinefabriek Stork” onder leiding van o.a. Klaas de Rook en Iman Landheer.

Concerten

De orkesten van Armonia geven afzonderlijk en gezamenlijk concertuitvoeringen, voor klein en groot publiek. Als indicatie geldt dat het Armonia orkest en het TJHO twee grotere uitvoeringen per jaar geven, waarvan één een verenigingsconcert is.

Orkestreizen

Sinds 1994 is de bestemming de Zuid-Franse plaats Olonzac. Het orkest vertrekt zodra de zomervakantie begint. Tijdens de reis geeft TJHO meerdere concerten, en er wordt ook nog een muziektheaterproductie gemaakt. Aan het einde van de reis krijgen de inwoners van Olonzac de primeur. Dat is inmiddels traditie.

Muziektheater

Iedere twee jaar maakt het TJHO een muziektheaterproductie. Het Armonia orkest doet dat iedere vier jaar. De producties zijn een mix van theater en muziek waarbij gastspelers, maar ook orkestleden, acteren.

Bestuur

Het huidige bestuur van de vereniging bestaat uit tien leden. Heb je een vraag? Neem dan contact op, ze beantwoorden je vraag met plezier!

Verenigingsgebouw De Klankkast

In de eerste plaats wordt ons verenigingsgebouw gebruikt voor alle repetities. Maar de unieke indeling, aankleding en geluidsisolatie maken het gebouw bijzonder aantrekkelijk. Zeer geschikt voor het organiseren van muzikale activiteiten met maximaal 150 bezoekers.

Contributie

Deze voordelen maken het lidmaatschap van Armonia ook voor eerstejaars Oyfo leerlingen al financieel aantrekkelijk. En na een jaar muziekles kan dan vervolgens ingestroomd worden bij het beginnersorkest ASTOR.

Word donateur!

Iets voor jou als ouder, grootouder, (oud-)lid, of als sympathisant? Iedereen kan donateur worden! Je kunt ons financieel steunen met een eenmalige of periodieke gift. We houden je vervolgens goed op de hoogte van al onze events.